La meva experiència a Facebook (1)

Encuriosida pel gran fenomen de l’any (Microsoft ha pagat 240 milions de dòlars per un 1,6% de les seves accions, diuen aquí), m’acabo de donar d’alta a Facebook. I he descobert que ja hi havia una tipa amb el meu nom. Què difícil és això de cuidar la identitat digital. Ara que ja sortia la primera a Google…

També he descobert que el servei impedeix que els menors d’edat s’hi registrin. Bé, com a mínim els menors d’un any d’edat :-). Digueu-me rara però tinc l’estrany costum que, quan em registro a qualsevol web, poso com a data de naixement l’1 de gener de l’any en curs. Fins ara ningú havia tingut cap problema a tenir com a usuari registrat a un menor d’un any, però Facebook sí. El sistema no és 100% fiable, però els nens amb coneixements bàsics d’Internet no podrien registrar-se. Si ja són una miqueta coneixedors del tema ‘cookies’ etc la cosa canvia.

La meva sensació, a nivell general, és que ens trobem a l’evolució lògica del Messenger trasposat al web. Si amb la missatgeria instàntania pots xatejar amb els amiguets, dir si estàs disponible per a la conversa o no i buscar nous amiguets, a Facebook les opcions es multipliquen. Amb uns formularis hiperclassificats pots dir des del teu estat civil, les teves aficions, què estàs buscant a Facebook o especificar de cada amiguet com l’has conegut. I això que tampoc no he entrat en detall a totes les opcions. Totes les dades són optatives, és clar. Però no sé si a determinades edats la gent entèn que pot omplir els formularis o no, i li dóna prou valor a la seva privacitat. Rumors falsos o no, però ja es comencen a sentir històries de gent a qui no han agafat a una feina pel que havia publicat a Facebook o similars.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s