“Wikirebels”, el documental recomanat

Periòdicament publicaré a aquest blog recomanacions de vídeos o documentals que em semblin interessants. I començaré pel reportatge de la televisió sueca SVT sobre Wikileaks que va emetre TV3. Imprescindible.

En paraules de Julian Assange: “Cada publicació que fem inclou un segon missatge i és: hem posat exemples. Si tens un comportament immoral, injust seràs descobert, es farà públic i en patiràs les conseqüències.

És interessant la transició que fan. Wikileaks.org neix el 2006 basada en col·laboradors voluntaris i fonts confidencials. Però s’adonen que els cal la complicitat dels mitjans de comunicació perquè les seves revelacions puguin tenir repercussió i influir. “Només els mitjans tenen els recursos i la motivació que calen per influir i arribar al debat“, diuen al reportatge. Però alhora el reportatge explica com alguns dels col·laboradors de Wikileaks acaben criticant l’excès de personalisme de Julian Assange, a qui acusen d’autoritarisme, i creen una organització independent. Una tornada a l’esperit inicial?

S’ha dit que Wikileaks ha publicat més documents classificats que la resta de mitjans del món.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s