Vídeo dels violents vs. petó a Vancouver: diferent vara de mesura?

Anit llegia al blog de Karma Peiró una reflexió al voltant d’un vídeo que circula per les xarxes socials i on es veu un grup de persones presents a la concentració dels indignats davant el Parlament que va acabar de forma violenta. Si bé no al vídeo no se’ls veu participar ni incitar a la violència, sí que sembla innegable que es tracta de gent al servei dels mossos d’esquadra (si no són mossos d’esquadra infiltrats).  Karma planteja el debat que ha sorgit a moltes redaccions, a qui els ha arribat el vídeo, però no n’han pogut fer difusió perquè el que mostra no és prou concloent.

Unes hores més tard llegeixo al 3cat24 una notícia sobre una fotografia d’una parella fent-se un petó enmig d’una batalla campal a Vancouver. A les xarxes socials i a alguns mitjans s’ha dubtat de la seva autenticitat o, com a mínim, de la seva espontaneïtat. Però en aquest cas al 3cat24 no li ha importat. De fet ho publiquen a la notícia mateix: “De moment no se sap la identitat dels protagonistes de la fotografia, que ha aconseguit despertar una gran expectació a la xarxa i, fins i tot, la incredulitat de molts que posen en dubte la seva veracitat“. Diferent vara de mesura?

Espero que algun mitjà pugui treure l’entrellat del vídeo dels violents. Si no, acabaré donant la raó a certa part dels indignats, que desconfien dels periodistes tant com dels polítics.

One thought on “Vídeo dels violents vs. petó a Vancouver: diferent vara de mesura?

  1. No se si els mossos infiltrats van incitar a la violència o no. Conec mossos que treballen com a infiltrats a les manifestacions, però la seva feina és la de detectar quins dels manifestants s’excedeixen en els seus actes.

    En tinc els meus dubtes en aquest cas. El cert és que, incitar a la violència des del poder s’ha fet sempre i això ho hem de saber. No cal anar fins a l’època en que es cremaven parlaments i s’en culpava als comunistes… aquí us en deixo un exemple més recent: http://www.dalealplay.com/informaciondecontenido.php?con=331754

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s